Разходи за имейл маркетинг
|

Разходи за имейл маркетинг

Колко ще ни струва имейл маркетингът?

Разходи за имейл маркетинг. След като вече знаете предимствата на имейл маркетинга е време да поговорим и за разходите. Има сравнително малко разходи, свързани с имейл маркетинга, което прави използването му изключително добра тактика от страна на малкия бизнес.

Освен това, според проучване на Асоциацията за директен маркетинг от 2019 година, бизнесът печели малко над £42 за всеки похарчен паунд, което прави имейл маркетингът каналът с най-висока възвръщаемост на инвестицията.

Разходи за имейл маркетинг
Разходи за имейл маркетинг

Разходи за имейл маркетинг


Ето някои от разходите, които ще трябва да вземете предвид, преди да започнете да провеждате маркетинговите си кампании по имейл:

  • Софтуер за автоматизация на имейл маркетинг. Ако все още не използвате софтуер за автоматизация на имейл маркетинг за изграждане и планиране на кампаниите си, време е да започнете.
    Този тип програми ви позволяват да използвате атрактивни и удобни за мобилни устройства шаблони, което улеснява създаването на страхотно изглеждащи маркетингови имейли за нула време.
Софтуер за автоматизация на имейл маркетинг
Софтуер за автоматизация на имейл маркетинг
  • Имейл маркетинг специалист. Ако в момента няма никой, посветен изцяло на имейл маркетинга, ще трябва да вземете предвид разходите и времето, необходимо на човек от вашия екип да управлява имейл кампаниите ви. Ако трябва да наемете нов служител на пълен работен ден, това е още един допълнителен разход. За това ви съветваме да се доверите на виртуален асистент за тази задача. Ние от SmartAssistBG сме на ваше разположение за безплатна консултация в удобно за вас време.
  • Имейл списъци. Качеството на вашия имейл списък също ще се отрази на общите разходи за имейл маркетинг. Ако имате качествен списък, базиран на съгласието на вашите абонати да получават рекламни съобщения от вас, можете веднага да започнете да създавате и изпращате кампании. Ако обаче нямате добър списък, ще трябва да вземете предвид времето и разходите за съставяне на такъв.
Имейл списъци
Имейл списъци
  • Съдържание и криейтив. Трябва да вземете предвид и разходите за контент и криейтив. Независимо дали имате членове на екипа, които могат да се справят с това вместо вас, или трябва да наемете допълнителна помощ. Вашият бизнес ще се нуждае от някой, който има опит в писането на имейл маркетингово съдържание, което конвертира.

Имаш нужда от имейл маркетинг специалист или имаш допълнителни въпроси към статията? Не се колебай да се свържеш с нас!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.