Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?
|

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес? Когато един малък бизнес стартира, фокусът обикновено е върху привличането на нови клиенти. Това може да стане с помощта на традиционните форми на офлайн рекламата като печатни реклами, пощенски купони или дори големи крайпътни табели. Собствениците се надяват, че след като предлагат добър продукт или услуга, е въпрос на време клиентите да намерят пътя до тях.


Въпреки че тази стратегия може да доведе до някаква печалба, има по-добър и по-лесен начин. Той се крие в огромният брой потенциални клиенти онлайн. Никой малък бизнес, колкото и нов да е, не бива да пренебрегва този обширен пазар.


Предимства на дигиталния маркетинг за малкия бизнес


Броят на потенциалните клиенти, които се намират онлайн, е много по-голям от броят на хората, които е вероятно да успеете да привлечете на местно ниво. Използвайки дигиталния маркетинг, вие можете да достигнете до огромна аудитория по начин, който е едновременно рентабилен и измерим.

Други предимства на онлайн маркетинга включват:

  • Способността да взаимодействате с вашите проспекти и да научите точно какво търсят;
  • Способността да достигнете до глобален пазар;
  • Можете да спестите време и да достигнете до повече клиенти за по-малко пари от традиционните маркетингови методи;
  • Имате възможност да изучите аудиторията си и да им позволете да ви oпознаят лично, което може да помогне за създаване на лоялност към марката;
  • Можете веднага да проследите резултатите от вашите маркетингови усилия;

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?


Отлагате ли дигиталния маркетинг?

Защо бихте избрали да отложите влагането на време и усилия в дигиталния маркетинг? Собствениците на малък бизнес могат да измислят най-различни причини, поради които да избегнат тази форма на маркетинг, но в крайна сметка това е само отлагане на неизбежното.

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?
Отлагате ли дигиталния маркетинг?

Малките фирми понякога вярват, че нямат време или пари, за да се конкурират онлайн. Те смятат, че могат да се справят сами с толкова много предизвикателства наведнъж, а в същото време все още учат тънкостите на бизнеса като цяло. Много от тях предпочитат нещата да се случват по-бавно и да се придържат към една или две основни форми на реклама, като приемат, че бизнесът им ще се развива с течение на времето. Някои от тях дори все още смятат, че най-добрата стратегия е просто да изчакат клиентите да се появят сами.

Това обаче не е ефективен подход. Никога няма гаранция, че вашият бизнес ще привлече клиенти само като съществува и дори ако го направи, може да не привлечете толкова много клиенти, колкото са ви необходими, за да бъде бизнесът ви печеливш.

Вашите клиенти са онлайн

Ако до сега сте избягвали дигиталния маркетинг, дали това е така, защото смятате, че просто не сте готови? Смятате ли, че ви трябва още време, за да се утвърдите на пазара преди да пристъпите към дигиталния маркетинг?

Проблемът с този подход е, че вашите клиенти и потенциални клиенти вече са онлайн. Днес. Точно в този момент. Има голяма вероятност те вече да търсят бизнес като вашия, но ако не могат лесно да ви намерят, вероятно ще изберат някой друг.

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?
Вашите клиенти са онлайн

Така работи бизнесът днес. Когато някой има интерес към вашия бранд, независимо дали интересът е към вашата ниша като цяло или е любопитен конкретно към вашата марка, първото нещо, което ще направи, е да проучи онлайн и да види какво може да разбере за вас.

Клиентите очакват да ви намерят там с уебсайт и присъствие в социалните медии. Може да търсят отзиви, за да могат да научат какво казват другите хора за вашата компания.

Ако потенциален клиент не може да ви намери онлайн, той може да заключи, че вашият бизнес не изглежда легитимен. Има много голям шанс много от тези потенциални клиенти да решат да не приемат бизнеса ви сериозно и бързо да се насочат към конкуренцията.

След като вземат това решение, вероятно няма да се върнат.

Вашите конкуренти са онлайн

За да бъде бизнесът ви успешен, трябва да обърнете внимание на това, което правят вашите конкуренти, и да се поучите от него.

Докато наблюдавате какво правят вашите конкуренти, ще добиете известна представа какво работи и какво не работи във вашия бранш. Най-вероятно, с какъвто и вид бизнес да се занимавате, вашите конкуренти са установили присъствие в мрежата. Какъв вид съдържание използват те? Имат ли блог и използват ли много графики и видеоклипове в социалните мрежи?

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?
Вашите конкуренти са онлайн

Как комуникират конкурентите ви своят бранд и какво ги прави уникални? Колко добре се ангажират с публиката? Мислите ли, че можете да се справите по-добре? В дигиталния свят трудно ще успеете без да се състезавате.

Ако вашите потенциални клиенти започнат да търсят бизнес подобен на вашия и успеят да намерят уебсайта на вашите конкуренти, но не и вашия, вашият бизнес дори не е в ход. Вашите проспекти не могат да ви изберат, ако не знаят за вас. В този сценарий вашите конкуренти са вече пред вас, независимо дали имат ефективен уебсайт или ясно послание.

Колко е важен дигиталният маркетинг за малкия бизнес?

Малко форми на реклама са толкова рентабилни, колкото дигиталния маркетинг. Малкият бизнес често се опитва да постигне възможно най-много с малък бюджет. Много форми на дигитален маркетинг ви позволяват да комуникирате вашият бранд и да достигнете до широка целева аудитория, дори когато бюджетът ви е много ограничен.

В сравнение с рекламата по телевизията, радиото или чрез директна поща, дигиталният маркетинг струва значително по-малко и в същото време достига до много по-широка аудитория. Използването на дигитален маркетинг за популяризиране на вашия малък бизнес ще ви помогне да имате много по-голям шанс за успех в бизнеса.

Ако желаете да направите тази важна стъпка и да започнете да рекламирате вашия бизнес онлайн , ние от SmartAssistBG сме изцяло на ваше разположение, защото вашият успех е наш основен приоритет.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.