|

Защо дигитален маркетинг, а не ТВ реклама?

Дигиталният маркетинг е насочен към конкретна целева аудитория

Защо дигитален маркетинг, а не ТВ реклама? Телевизионната рекламата не е толкова ефективна, колкото дигиталния маркетинг, когато става въпрос за достигане до вашата целева аудитория. Чрез нея, разбира се, достигате до голям брой хора, но колко от тях всъщност биха имали реален интерес към вашия продукт? Освен това телевизионните реклами попадат извън бюджета на повечето собственици на малък бизнес.

Дигиталният маркетинг, от друга страна, ви позволява да се съсредоточите върху малки групи или дори определен тип хора.

Дигиталният маркетинг ви позволява да създадете съобщение и да го изпратите на аудитория, която го счита за подходящо. Много е важно да подчертаем думата „подходящ“. Тази релевантност ви позволява да се свържете с вашата аудитория, докато по-широка форма на реклама (като телевизионната реклама например) не може. Именно тази връзка влияе върху решението на клиентите за покупка.

Защо дигитален маркетинг, а не ТВ реклама?

Почти 80% от трафика на компании, които са силно фокусирани върху SEO (оптимизация за търсачки), ще дойде от резултатите от търсенето. Следователно, когато клиентът търси продукт, който Amazon трябва да предложи, той може да попадне на вашия бизнес, който също предлага същия продукт.

Социалните медии също са популярен и необходим метод за дигитален маркетинг. Каналите в социалните медии като Facebook, Twitter и Instagram имат инструментите, от които се нуждаете, за да сегментирате аудиторията си въз основа на пол, местоположение, възраст и т.н. Има и инструменти като Sprout Social, където можете да видите кога вашата аудитория е онлайн. Важно е да знаете кога вашата аудитория е онлайн и да публикувате точно през това време, за да могат публикациите ви да достигнат до възможно най-много хора.

Социалните медии също са популярен и необходим метод за дигитален маркетинг.


Дигиталният маркетинг изгражда взаимоотношения

Изграждането на взаимоотношения с вашите клиенти е това, което ще им помогне да изберат вашия бизнес пред другите. Можете да използвате дигитален маркетинг, за да изградите тези взаимоотношения. Например, имейл маркетингът е техника за дигитален маркетинг, която можете да използвате, за да поддържате връзка с клиентите си.

Можете да изпращате имейли, които включват актуализации за най-новите продукти, най-новите оферти, специални събития и др. Имейл маркетингът е толкова напреднал, че вече можете да се обръщате към всеки клиент по име и да създавате съобщение въз основа на неговите интереси.

Дигиталният маркетинг изгражда взаимоотношения

Имейл маркетингът

Имейл маркетингът ще ви позволи да създадете съобщение, което да напомни на клиента, че даден продукт все още е наличен. Можете дори да изпратите съобщение с отстъпка за артикул, който клиента е оставил в количката, за да му даде тласъкът, от който се нуждае, за да довърши покупката си.

Дигиталният маркетинг има много предимства и е бъдещето на рекламната и маркетинговата индустрия. Уловката на дигиталния маркетинг обаче е, че той изисква отдаденост и последователност. Собствениците на малък бизнес често нямат време да се посветят на създаването и прилагането на дигитална маркетингова стратегия.

Защо дигитален маркетинг?

Но не се притеснявайте! Нашият екип е тук, за да помогне. Искате ли да научите повече за дигиталния маркетинг и как той може да помогне на вашия бизнес? Свържете се с екипа ни, за да започнете!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.