Отношение към клиента при имейл маркетинг
|

Отношение към клиента при имейл маркетинг

В тази публикация ще разгледаме, кое е важно при изпращането на имейл кампании към нашите клиенти. И защо е важно правилното отношение към клиента при имейл маркетинг?

Отношение към клиента при имейл маркетинг

Всеки имейл, който изпращате, трябва да има отношение към човека, който го получава. Не трябва да изпращате един и същ имейл до всички членове на вашия лист. Вместо това стратегически проектирайте съдържание, което отговаря на нуждите и целите на всяка конкретна таргет аудитория.

Отношение към клиента при имейл маркетинг
Отношение към клиента при имейл маркетинг


Сегментирането на вашите имейл списъци въз основа на специфични характеристики може да ви помогне да увеличите процента отваряния на имейлите ви и по този начин да увеличите продажбите с течение на времето. Например, ако продавате спортно оборудване, можете да сегментирате списъците си въз основа на спортните интереси на човека, с когото говорите.

След това можете да създадете оферти и съдържание, специално съобразени с тези интереси.

Отношение към клиента при имейл маркетинг

Оферти


Когато потребителите отварят имейлите ви, те искат да знаят каква допълнителна стойност можете да им предложите. Ето защо е важно да представите подходяща оферта или стимул във вашите имейли, които ще насърчат читателите да ги отворят, да прочетат информацията вътре и след това да предприемат желаното действие.

Когато потребителите отварят имейлите ви, те искат да знаят каква допълнителна стойност можете да им предложите
Когато потребителите отварят имейлите ви, те искат да знаят каква допълнителна стойност можете да им предложите

Независимо дали им предоставяте безплатно съдържание, промоционална оферта за продукт или услуга или дори само полезна информация, ще получите по-добри резултати от кампанията, ако вашите имейли предлагат подходящ стимул. Не забравяйте да включите този стимул в заглавието на имейла, за да увеличите процента на отваряне.

Целева страница при имейл кампании

Ако искате имейл абонатите ви да се превърнат в клиенти, трябва да проектирате целева страница (landing page), която да им помогне да преминат към следващия етап от процеса на преобразуване. Не разчитайте на хиперлинкове към вашата начална страница или страница за услуги, за да свършите работата. Това оставя клиентите да се чудят каква е следващата стъпка.


Вместо това кажете на читателите си какво точно искате да направят след това, като създадете целева страница, която им показва как да предприемат следващата стъпка. Съдържанието на целевата ви страница трябва да е ориентирано към преобразуване, като предлага на читателите информацията и мотивацията, необходими им за извършване на покупка (или съответното целево действие).

Време за проектиране на кампанията


Времето също е нещо, което трябва да имате предвид, когато проектирате вашата имейл маркетингова стратегия. Не искате да изпращате имейли до абонатите си, когато има вероятност да са заети или да спят. В допълнение към оптималното време за изпращане, трябва да внимавате и в кои дни от месеца изпращане кампаниите си.

Времето също е нещо, което трябва да имате предвид, когато проектирате вашата имейл маркетингова стратегия.
Времето също е нещо, което трябва да имате предвид, когато проектирате вашата имейл маркетингова стратегия.


За да оптимизирате процента отваряния, трябва да тествате времето за изпращане на имейли, за да намерите най-доброто за вашия бизнес. Може да откриете, че определени целеви сегменти предпочитат една честота и време, докато други предпочитат нещо друго. Единственият начин да разберете е да анализирате статистиките си и да видите по кое време най-много се отварят имейлите.

Освен тези фактори, трябва да помислите и как планирате да интегрирате имейл маркетинга в другите си дигитални маркетингови кампании. Рекламните имейли не работят във вакуум. Те трябва да се използват заедно с други тактики като социални медии или контент маркетинг за създаване на сложни кампании.


Холистичният подход към имейл маркетинга ще ви помогне да извлечете максимума от всяка кампания. Как имейл рекламата може да подкрепи вашите усилия в социалните медии? Как това може да ви помогне да подобрите кампаниите за задържане на клиенти? Докато създавате вашата дигитална маркетингова стратегия, внимателно обмислете начините, по които можете да използвате маркетингови имейли, за да подобрите ефективността на усилията си за генериране и развитие на потенциални клиенти.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.