Как работи имейл маркетингът?
|

Как работи имейл маркетингът?

В тази статия ще разгледаме как работи имейл маркетингът. Ще научите как да сегментирате имейлите си и как да автомотизирате процеса на изпращането.

Сегментирайте своите имейл списъци в подходящи групи.

Сегментирането на списъка с имейл абонати е друга добра практика, която ви помага да подобрите резултатите от кампаниите си. Според DMA 77% от ROI за имейл маркетинг идва от сегментирани и целенасочени имейл списъци. Това е така, защото сегментирането на списъкът с абонати помага на вашия бизнес да достави по-подходящо съдържание на вашите абонати.

Как работи имейл маркетингът?
Как работи имейл маркетингът?

Сегментирането включва разделяне на списъка ви с имейл контакти на различни групи въз основа на сходни характеристики.

Как работи имейл маркетингът?

Има няколко различни начина за сегментиране на вашия имейл списък за най-добри резултати:


• Географско разположение. Ако знаете къде живеят вашите контакти, можете да използвате тази информация, за да сегментирате списъка си и да доставите географско значимо съдържание. Например, ако вашият бизнес е компания за облекло, която предлага артикули, които зависят от местоположението или климата, можете да използвате географската информация, за да включите това в промоции или съдържание, което да изпращате чрез вашия имейл маркетинг.


• Клиентски персони. Всеки малък бизнес трябва да създава клиентски персони, които в общи линии са обобщени профили на вашите идеални купувачи. След като тези персони бъдат създадени, можете да сегментирате списъка си въз основа на това, в кой образ се вписва всеки човек. Това позволява съдържанието да бъде съобразено с нуждите и поведението на всеки уникален тип клиент.


• Информация за компанията – B2B компаниите могат да използват информация като длъжност, индустрия или размер на компанията, за да сегментират своите маркетингови имейл списъци. Например компаниите от различни браншове ще имат различни проблеми или приложения за вашия продукт или услуга. Като разделите списъците си на подобни групи, можете да сте сигурни, че доставяте правилното съдържание на правилните читатели.


Има редица други начини за сегментиране на имейл списъци, като честота на покупките, минали покупки или нива на ангажираност. Изберете стратегия за сегментиране, която има смисъл за вашия бизнес, въз основа на информацията, която получавате от имейл абонатите си.

Възползвайте се от автоматизирани имейл потоци.

Възползвайте се от автоматизирани имейл потоци.
Възползвайте се от автоматизирани имейл потоци.


След като започнете да разработвате стратегия за имейл маркетинг, със сигурност ще искате да знаете и как работи имейл маркетингът, когато става въпрос за автоматизация. Автоматизацията на имейл маркетинга не само ви спестява време, като автоматизира процеса на изпращанията, но също така често води до по-добри резултати.

Как работи имейл маркетингът?


Преди да започнете да създавате своите автоматизирани потоци, помислете за пътя, който клиентите обикновено изминават докато стигнат до покупка. Например, много читатели на вашия блог могат да изтеглят електронна книга или да се възползват от друга безплатна услуга, която предлагате преди да се свържат с вашия търговски екип. Това е пример за процес, за който можете да създадете автоматизиран поток от имейли.

Как работи имейл маркетингът?
Как работи имейл маркетингът?


В този случай можете да изпратите автоматично съобщение до контакта, след като се абонира за вашия блог. В това съобщение можете да им благодарите за регистрацията и да ги насочите към други места, където могат да намерят полезни ресурси на вашия сайт. Въз основа на съдържанието, което човек чете във вашия блог, можете да го включите в сегментиран списък въз основа на интересите му, така че да получава актуализации по теми, които го интересуват.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.