Имейл маркетингът е важен за вашия бизнес
|

10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

Защо имейл маркетингът е важен за вашия бизнес?

В тази публикация ще разгледаме 10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес! От създаването на имейл технологията преди почти 50 години, тя успя да се превърне в най-евтината и една от най-ефективните форми на дигитален маркетинг. Вярно е, че платформи като Facebook, Instagram и Tiktok набират все по-голяма популярност в маркетинговата индустрия, но те все още не са в състояние напълно да заменят огромната стойност на комуникацията по имейл.

Имейл маркетингът е важен за вашия бизнес
Имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

Ето няколко причини, поради които определено трябва да включите имейл комуникацията във вашата глобална маркетингова стратегия:

1. Най-висока възвръщаемост на инвестициите (ROI) в индустрията.

В продължение на петнадесет поредни години имейл е каналът, генериращ най-високата възвръщаемост на инвестициите за маркетолозите. Според проучване на Асоциацията за директен маркетинг от 2019 година, възвръщаемостта на инвестициите от имейл маркетинг сега е малко над £42 за всеки похарчен паунд – ръст от почти 10 британски лири от предишното проучване.

2. Най-значимият Business-to-business канал.

Годишно проучване на CHIEF MARKETER показва, че над 87% от B2B маркетолозите използват имейл маркетингът да генерират нови потенциални клиенти, докато 31% посочват имейл маркетингът като канал, който оказва най-голямо влияние върху приходите.

3. Ангажираност на потребителя.

Клиентите взаимодействат с нас чрез имейлите (дори, когато не го правят). Независимо дали става въпрос за отваряне, кликване, изтриване, отписване или дори игнориране на имейл, ние трябва да предприемем действия въз основа на тази информация. Знаейки това, можем да използваме статистическите данни за дадена кампания, за да насочим хората към нашия уебсайт, да сегментираме базата ни данни, да изчистим списъка си с контакти или да предприемем друго действие.

10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес
10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

4. Персонализация.

Персонализацията може да помогне на вашата аудитория да се припознае във вашия бранд. С имейл маркетинга можете да персонализирате съдържанието си, за да отговори на нуждите на вашата аудитория. Добавянето на името на контакта е чудесен начин да персонализирате имейлите си. Имейлите, които включват собственото име на потребителя, имат значително повече кликове от тези, които не го включват.

5. Сегментация.

Друг начин за персонализиране на имейлите ви е чрез сегментиране на аудиторията. Можете например да сегментирате аудиторията си въз основа на етапа, на който се намира във вашата фуния за продажби, и след това да създадете персонализирано съдържание за всеки един сегмент.

Можете да използвате различни съобщения, изображения или тематични заглавия за различните сегменти. Този тип персонализирани съобщения могат да ви помогнат да отговорите на нуждите на вашата аудитория и по този начин да превърнете потенциалните си клиенти в реални такива.

6. Привличане на трафик към вашия уебсайт.

С имейл кампаниите можете да препращате потребители към вашия уебсайт. Заедно със съдържанието на имейлите си можете да предоставяте и CTA (call-to-action) бутони, които отвеждат потребителите до вашия уебсайт. Тези линкове могат да доведат потребителите до вашата форма за контакт, до регистрационната ви форма или до друга страница, където потребителите се ангажират и предприемат действия.

Имейл маркетингът е важен за вашия бизнес.

7. Подобряване на продажбите.

Имейл маркетинговите кампании имат потенциал да увеличат продажбите ви. Информация за разпродажба, отстъпка или друга промоционална дейност може да бъде предадена чрез имейл. Например, ако имате потребител, който е добавил артикули в количката на сайта ви, но не е платил, можете да изпратите имейл за напомняне за завършване на покупката. Според Klaviyo средният приход от имейл за изоставена количка е 5,81 долара на получател.

8. Достигане до аудиторията в точното време.

Имейл маркетингът улеснява много комуникацията с вашата аудитория. Хората, които работят в офис или на компютър непрекъснато проверяват имейлите си и лесно можете да се свържете с тях. Те използват множество устройства за проверка на имейли, особено мобилните си устройства. Това означава, че можете да ги достигнете по всяко време.

10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

9. Измерване на резултатите.

Имейл маркетингът може да бъде измерен ефективно, за да ви покаже как помага на вашия бизнес. Повечето имейл платформи (като Hubspot, Mailchimp, Mailjet) ви позволяват да проследявате скоростта на отваряне, кликовете и процентите на конверсия. С тази информация можете да прецените как вашите имейл кампании допринасят за общите ви приходи. Тъй като сте инвестирали времето и ресурсите си в тези кампании, трябва да знаете как те ви помагат да успеете.

10. Имейл кампаниите са евтини.

За разлика от платената реклама, при която трябва да плащате за всяко кликване, при имейл кампаниите плащате единствено за имейл платформата, която сте избрали и заплатата на служителя, който създава тези имейли. Чрез имейли можете да представите своите продукти или услуги на клиентите си, без да плащате за това.

10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес
10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес

За финал, можем да обобщим че имейл маркетингът може да бъде ефективен инструмент, когато се използва правилно. Не забравяйте да отделите известно време за проучване на вашите клиенти и изграждане на качествено съдържание. Използвайте балансирани цветове и оформление, за да направите имейлите ви привлекателни. Това може да ви помогне да се възползвате максимално от кампаниите си. Имейлите са чудесен начин за комуникация с вашата аудитория, подобряване на продажбите и формиране на дългосрочни отношения с вашите клиенти.

Ако пубикацията ни 10 причини, поради които имейл маркетингът е важен за вашия бизнес, Ви е харесала следете нашата работа, ще предоставим много знания и умения за работа с имейл.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.