Предимствата на виртуалния асистент - рецепционист
|

Предимствата на виртуалния асистент – рецепционист

  1. Какви са предимствата на виртуалния асистент-рецепционист?
  2. Защо фирмите използват услуги като виртуална рецепция?
  3. Може ли виртуалният рецепционист да ви помогне да развиете бизнеса си?

Време за четене: 3 мин

Ако сте обмисляли въпроси като тези, сте попаднали на правилното място. Независимо дали сте нов в концепцията за услугата на виртуалния асистент или се чудите как виртуалният рецепционист може да доведе до резултати за вашия бизнес. Ето какво трябва да знаете.

Какво представлява услугата виртуален рецепционист?

Виртуален рецепционист е някой външен за вашия бизнес, който отговаря на телефонни обаждания от ваше име.

Виртуалният рецепционист много прилича на традиционния рецепционист – административното лице, което обикновено се намира на рецепцията на организацията. Основната разлика е местоположението му. За разлика от служител на място, виртуалният рецепционист работи дистанционно и за множество компании. Това дава на бизнеса по-голяма гъвкавост: обучени, висококачествени професионалисти за обслужване на клиенти са на разположение, когато е необходимо, при поискване. А бизнесът плаща само за времето, което прекарват на телефона!

Това позволява на фирмите да гарантират, че се отговаря на обажданията, когато не могат да си позволят целодневна рецепционистка или техния рецепционист е в отпуск.

В допълнение към простото отговаряне на телефонни обаждания, други услуги за виртуална рецепция също могат да бъдат: обработване на запитвания от клиенти, отговаряне на често задавани въпроси, прехвърляне на повиквания, събиране на информация за обаждащия се, насрочване на срещи, извършване на изходящи повиквания и тн.

Предимствата на виртуалния асистент-рецепционист за вашия бизнес и вашите клиенти.

Никой не харесва робот. Виртуалните рецепционисти предоставят на вашия бизнес реални рецепционисти на живо. Ето само няколко от причините да използвате решение за виртуална рецепция:

Предимствата на виртуалния асистент - рецепционист
Предимствата на виртуалния асистент – рецепционист
Висококачествено обслужване на клиентите.

Когато използвате решение за виртуален рецепционист, се включвате в мрежа от специализирани, обучени агенти за обслужване на клиенти. Те са готови да зарадват вашите клиенти и потенциални клиенти. Няма нужда да харчите време и пари за вътрешно обучение. Виртуалните рецепционисти вече са оборудвани с необходимите им инструменти и умения. Освен това имате свободата да приспособите вашата услуга с персонализирани поздрави, персонализирани инструкции за обработка на обаждания и често задавани въпроси.

В края на деня вашите клиенти се запознават с това, което трябва да знаят. Освен че имат страхотен опит с вашия бизнес, всичко това е без никакви допълнителни усилия от вас!

Клиентите и потенциалните клиенти винаги ще предпочитат да общуват с реални хора.

Виртуалният рецепционист е човек, а не чатбот, система за интерактивен гласов отговор (IVR) или телефонен секретар. Това разграничение може да промени всичко за вашия бизнес. Въпреки разчитането на безброй организации на автоматизираните технологии за обслужване на клиенти, такива решения се оказаха до голяма степен неефективни и без значение, да не говорим за силно разочароващо за клиентите.

Обаждащите се и посетителите на уебсайта очакват да говорят с реален човек. Едно от ключовите предимства на виртуалния рецепционист е връзката човек-човек, която тя осигурява – без разходите за един или повече щатни служители.

Сериозни икономии на разходи.

Наемането на рецепционист на място може да струва скъпо, особено за малък бизнес. В зависимост от вашия регион и пазар, годишната заплата на рецепциониста може да варира от около 25 000 до 40 000 лева. В някои индустрии, където рецепционистите трябва да притежават специализирани умения или да владеят много езици, заплатите могат да достигнат шест цифри.

За част от разходите можете да се възползвате от услуга, която предоставя същата подкрепа и експертиза, но само когато имате нужда от нея – включително извън работно време и почивни дни. Независимо дали заменят или допълват вашата вътрешна рецепционистка функция, виртуалните рецепционисти носят значителни икономии и гъвкавост за вашия бизнес.

Можете да отделите повече време за важните неща.

Вие и вашите служители вероятно имате по-добри неща за правене, отколкото да отговаряте на телефона. Всяка минута, прекарана в разговори с клиенти или потенциални клиенти, е минута, която сте използвали за решаване на проблемите на тези хора – т.е. подобряване на продукт или услуга. Възстановете ценно време през деня си, като възлагате разговори и чатове на външни изпълнители.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.