|

Обслужването на клиенти трябва да бъде ориентирано към клиента

В продължение на предната статия, ето и следващите точки от вашият списък за одит на обслужването на клиенти. Тук акцентът ще е фактът, че обслужването на клиенти трябва да бъде ориентирано към клиента.

16. Членовете на екипа демонстрират знания за вашите продукти и / или услуги.

Вашите служители за обслужване на клиенти трябва да знаят за какво говорят. Те може да не са в състояние да предоставят информация за вашите продукти или услуги толкова дълбоко, колкото продавачите ви биха могли, но те трябва да могат да отговорят на основни въпроси и да демонстрират някакво ниво на опит във вашата индустрия или ниша – проблемите, притесненията, жаргона, технологии, новини и тенденции, специфични за вашия бизнес.

Членовете на екипа демонстрират знания за вашите продукти
Членовете на екипа демонстрират знания за вашите продукти

Обслужването на клиенти трябва да бъде ориентирано към клиента

17. Членовете на екипа поддържат разговорите положителни, лични и бързи.

Отново обслужването на клиентите трябва да бъде ориентирано към клиента. Вашите клиенти не се стремят да губят време в бездействие, но също така не искат да бъдат третирани грубо или безлично. Специалистите по обслужване на клиенти могат да постигнат правилния баланс, като отговорят възможно най-бързо, поздравят клиентите любезно, персонализират всяко взаимодействие (напр. Като се използва името на обаждащия се), следят маниерите им и запазят спокойствие.

18. Членовете на екипа са запознати и спазват всички съответни правила и разпоредби.

Членовете на вашия екип за обслужване на клиенти трябва да бъдат обучени във всички закони и разпоредби, които могат да се прилагат за вашия бизнес. Тук не става въпрос само за спазване на правилата и избягване на глоби и затвор; става дума и за отношение към клиентите етично и с уважение. Имайте предвид, че вашият персонал за обслужване на клиенти представлява вашия бизнес – техните думи и действия са вашите думи и действия и без подходящо обучение те могат да ви създадат проблеми.

Членовете на екипа са запознати и спазват всички съответни правила и разпоредби
Членовете на екипа са запознати и спазват всички съответни правила и разпоредби

Обслужването на клиенти трябва да бъде ориентирано към клиента

19. Членовете на екипа ясно комуникират ценностите на марката.

Представянето на бизнес означава комуникация по начин, който се привежда в съответствие с всичко, което бизнесът представлява. Вашият екип за обслужване на клиенти трябва да живее и да диша мисията, целта и ценностите на вашата компания. От момента, в който влязат в контакт с бизнес представител, вашите клиенти трябва да имат представа какво е особеното във вашата компания.

Създавайте преживявания.

Бъдете от типа компания, която кара хората (буквално) да се обаждат за още. Персонализирайте взаимодействията си, направете това екстра усилие и се уверете, че клиентите ви имат опит с вашия бизнес, а не просто взаимодействие.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.