Нуждите на екипа и как да ги предвидим
|

Нуждите на екипа и как да ги предвидим

В продължение на предната статия, ето и следващите точки от вашият списък за одит на обслужването на клиенти

24. Членовете на екипа предвиждат нуждите на клиентите.

Отличните професионалисти в обслужването на клиенти изглеждат като екстрасенси – те знаят какво клиентът иска и от какво има нужда, преди човекът дори да помисли да поиска. Това не е толкова трудно, колкото звучи. Често е под формата на четене на реплики и предприемане на малки действия. Примерите включват:

  • изпращане на пакет, израз на внимание и съпричасност до клиент, който е пропуснал среща поради лична загуба
  • не планиране на среща на рождения ден на клиента
  • тълкуване на колебливо „сигурно“ като сигнал за предлагане на алтернативно решение

Открийте как да изненадате клиентите си, като доставяте неочакваното.

Нуждите на екипа и как да ги предвидим

Нуждите на екипа и как да ги предвидим

25. Членовете на екипа насърчават връзките с клиентите.

Това е голямото. Връзката е в основата на доброто обслужване на клиентите. Това е тайната съставка сред марките, които създават страстни последователи и стабилни бизнес книги, без никога да харчат един долар за реклама. Всички тези съвети в крайна сметка могат да ви помогнат да насърчите връзките с клиентите, но ако търсите бързи, действащи съвети, които можете да приложите на практика днес, ние ви покрихме.

За по-задълбочено проучване на тази тема изтеглете нашата безплатна електронна книга „Възвръщаемостта на инвестиционните връзки: Бизнес ръководство“.

Направете смислени връзки.

Върхът на обслужването на клиентите, вземете връзките, които споменахме по-горе, и ги изведете на друго ниво: направете ги значими. Направете ги приложими. Преминете отвъд и отвъд, за да сте сигурни, че връзките ви с клиентите ви създават ефект на вълни с истинска мощност за пътуване.

Нуждите на екипа и как да ги предвидим

26. Членовете на екипа следят разговори с клиентите.

Работата не свършва, когато клиентът затвори телефона или затвори прозореца за чат. Вашият бизнес може и трябва да поддържа разговора, като проследява (по полезен и добре дошъл начин, разбира се): изпратете имейл, в който благодарите на клиента за обаждането, може да включва обобщение на обсъденото заедно с всички приложими информационни ресурси или може би код за бонус отстъпка – всичко, което показва, че мислите за клиента и грижите.

27. Членовете на екипа са ангажирани и щастливи по време на работа.

Представителите на вашето обслужване на клиенти не могат да направят клиентите щастливи, ако те сами не са доволни. Проучване след проучване демонстрира връзката между ангажираността на служителите и удовлетвореността на клиентите. Научете как да подобрите крайната си точка, като насърчавате щастието.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.