Вашият списък за одит на обслужването на клиенти
|

Вашият списък за одит на обслужването на клиенти

Започнете вашият списък за одит на обслужването на клиенти с основите. Уверете се, че бизнесът ви има солидна основа, която ви позволява да изпълните обещанието, което сте дали за вашата услуга, преди да започнете да се тревожите за по-сложни модели за клиентско изживяване.

Вашият списък за одит на обслужването на клиенти
Вашият списък за одит на обслужването на клиенти

Готови ли сте? Започваме!

Ето и вашият списък за одит на обслужването на клиенти:

1. Имате създадена стабилна и гъвкава инфраструктура за обслужване на клиенти.

Всеки бизнес трябва да обслужва своите клиенти там, където всъщност са. Това означава наличието на няколко канала и вашето присъствие там: обслужването на клиентите се предлага лично и чрез телефон, имейл, чат на уебсайт на живо, социални медии – навсякъде, където клиентите са активни и се стремят да се свържат с вас. Някои форми на обслужване на клиентите също трябва да бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Имайте предвид, че не всеки клиент осъществява контакт в рамките на работното време и проблемите с продуктите и услугите не взимат почивен ден. За много бизнеси това не е осъществимо или рентабилно да се управлява вътрешно, откъдето идват и услугите на виртуални рецепционисти, услуга която се предлага от виртуални асистенти като нас.

2. Всички членове на екипа за обслужване на клиенти са напълно обучени.

Хората, които приветстват посетителите, отговарят на телефони и отговарят онлайн, трябва да знаят как да поздравят клиентите правилно, да се справят с предизвикателни ситуации, да насочат запитванията до правилния човек във вашата организация и тн.

Няколко кратки съвета може да намерите тук.

3. Обучението за обслужване на клиенти е продължителен процес.

Обучението не е нещо, което се случва само веднъж.

Обучението за обслужване на клиенти е продължителен процес
Обучението за обслужване на клиенти е продължителен процес

Членовете на екипа за обслужване на клиенти трябва периодично да посещават курсове за опресняване, да се запознават с новите практики и технологии, както са въведени във вашия бизнес, и да се ангажират с непрекъснато обучение и непрекъснато подобряване. Научете шест съвета, които всеки може да използва, за да изостри уменията си за обслужване на клиенти.

Вашият списък за одит на обслужването на клиенти

4. Обслужването на клиенти е достъпно по телефона.

Трябва да имате служебен телефонен номер. Когато някой се обади на този номер, човек трябва да може да отговори. Клиентите не искат да достигат до гласова поща или да се занимават със система за интерактивен гласов отговор (IVR). Телефонът е по-важен от всякога и всяко пропуснато обаждане е пропусната възможност.

5. Вашият телефонен номер е лесен за намиране.

Вашите клиенти не трябва да прекарват време в ровене в бизнес списъци, за да намерят вашия телефонен номер или да се опитват да определят кой от няколко номера е правилният. Уверете се, че телефонният номер на вашия бизнес е достъпен на видно място във вашия уебсайт, профили в социалните медии и всякакви маркетингови и продажбени материали. В идеалния случай трябва да се появи в заглавието или мета описанието, когато някой извършва уеб търсене за вашата компания.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.