Етапи на имейл маркетинга
|

Етапи на имейл маркетинга

В тази публикация ще проследим основните етапи на имейл маркетинга и кое е най-важното при съствянето и изпращането на имейл кампаниите до клиентите ни.

След като разберете защо имейл маркетингът е важен за малкия бизнес, има голяма вероятност да скочите директно с главата напред. Но първо, нека поговорим за това как имейл маркетингът работи от техническа гледна точка.

Етапи на имейл маркетинга
Етапи на имейл маркетинга


Преди да започнете да изпращате имейли до потенциалните си клиенти и контакти е важно да знаете тънкостите на имейл кампаниите. Това ще ви позволи да разработите по-добра стратегия за имейл маркетинг, която ще ви помогне да ускорите цикъла си на продажби.

Има много неща за разглеждане, когато става въпрос за създаване на конвертиращи рекламни имейли, от темплейта до Call-Тo-Аction бутона. За да разберем по-добре как работи имейл маркетингът , нека разгледаме няколко различни аспекта на маркетинговите имейли:

Етапи на имейл маркетинга


Заглавия в имейл кампаниите


Въпреки че заглавието изисква най-малко текст, то е един от най-важните компоненти на вашия маркетингов имейл. Имате само няколко минути, за да привлечете вниманието на аудиторията си с интересна и подходяща тема. Ако вашите читатели не се интересуват от темата или не я намират полезна, има шанс да не отворият имейла.

Те дори могат да отидат стъпка по-далеч и да ви добавят към списъка си с нежелана поща (спам), което допълнително ще повлияе на вашите статистики и по-специално на процента отваряния.

Заглавия в имейл кампаниите
Заглавия в имейл кампаниите

Отделете време, за да разработите заглавие, което не само е убедително, но и изяснява какво ще бъде съдържанието на имейла. Уверете се, че читателят знае чрез заглавието, че това, което ще прочете, ще му донесе някаква стойност – независимо дали спестява пари или научава нещо ново.


Основно съдържание на имейла


В допълнение към заглавието, трябва също така внимателно да помислите за съдържанието на имейла. Уверете се, че използвате език, който съответства на вашият бранд и отразява останалото съдържание на вашата цялостна дигитална маркетингова кампания. Ако сте любители на използването на главни букви в съдържанието на имейлите ви, забравете за това.

Това е дигиталният еквивалент на викане и на вашата аудитория вероятно няма да и бъде приятно да и държите такъв тон 😉 . Затова, вместо да използвате главни букви, опитайте да подчертаете думата по различен начин, например чрез курсив или промяна на шрифта.


Основният текст на имейла ви трябва да е кратък и ясен. Важно е да комуникирате ясно за стойността и предлагането на вашият бранд. Също така е от основно значение вашето съдържание да помогне на клиентите ви да се придвижат до CTA (Call-to-action), което ще ги мотивира да направят следващата стъпка.


Дизайн на имейла


Цялостният дизайн на вашия имейл оказва голямо влияние както върху четимостта, така и върху реализираните продажби. Дизайнът не се отнася само до изображенията в имейла. Това включва и цветовете, които използвате, и начина, по който подреждате информацията, която представяте.
Поддържайте оформлението на имейлите си красиво и изчистено, а също така и съответстващо на цялостната визия на вашия бранд.

Дизайн на имейла
Дизайн имейла

Цветовата схема трябва да е привлекателна и да съответства на вашата марка. Като цяло е най-добре да използвате тъмни цветове на шрифта на светъл фон, тъй като това е най-лесно за четене. Внимавайте с изображенията, тъй като те могат да отнемат време за зареждане и да повлияят на мобилните ви устройства за четене.


Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, е дали вашият имейл дизайн е подходящ за мобилни устройства. По-голямата част от потребители четат имейлите си от мобилните си устройства. Това значи, че ако имейлите ви не са удобни за четене на мобилни устройства, някои получатели няма да могат да ги отварят, четат или навигират в тях.

Етапи на имейл маркетинга

Призив за действие в имейла (Call-To-Action)


Призив за действие или CTA помага да се насочи читателят към следващия етап от процеса на преобразуване. Независимо дали става въпрос за попълване на формуляр, сваляне на файл или дори директен контакт с вашата компания, важно е вашият призив за действие ясно да съобщава на читателите какво искате да направят по-нататък.


Вашият CTA трябва не само да бъде ясен и директен, но и да мотивира за действие. Използвайте активни глаголи като кликване, изтегляне или обаждане, за да уведомите читателите си какво да правят по-нататък. Също така е добре да подчертаете CTA, за да го направите видим. Вместо обикновен хиперлинк, можете да опитате да използвате CTA бутон, който се откроява и улеснява кликването и преминаването към следващата стъпка.

Що се отнася до разположението му, CTA обикновено идва в края на съдържанието на имейла. Можете обаче да включите и подканващата фраза по-рано в съдържанието. Той помага на заинтересованите читатели, които вече знаят какво искат да направят, да се ориентират коя е следващата стъпка за покупка.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.